Make the most out of your ingredients
title image

Fragipanetaart met peren

Fragipanetaart met peren

Empty the fridge - Fragipanetaart met peren

Een tijdje geleden maakte ik met een restje rode wijn peertjes gestoofd in rode wijn, en natuurlijk had ik er veel te veel gemaakt!

Stap 2: taart!

Maar van bijna kan je nog wel iets lekkers toveren, zoals in dit geval een een lekkere taart. Mijn collega’s waren er alvast blij mee.

Empty the fridge - Fragipanetaart met peren

Fragipanetaart met peren

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Keuken Belgisch
Porties 8

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een lage, ronde taartvorm.
  • Meng de bloem en het amandelpoeder goed dooreen.
  • Meng de melk met de eieren en de vanillezaadjes.
  • Klop de suiker en de zachte boter tot een bleke, romige massa. Voeg vervolgens de helft van het bloem-/amandelmengsel toe.
  • Voeg het melk/ei-mengsel toe en meng goed door elkaar. Voeg als laatste de tweede helft van het bloem-/amandelmengsel toe en meng tot een mooi, glad beslag.
  • Giet het beslag over het bladerdeeg en leg de halve peren met de bolle kant naar boven in een cirkel bovenop het beslag. Besprenkel met de de amandelschilfers.
  • Bak de taart gedurende +/-45 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating