november 14, 2012
Fragipanetaart met peren
![Empty the fridge - Fragipanetaart met peren](https://emptythefridge.be/wp-content/uploads/2012/11/Empty-the-fridge-Fragipanetaart-met-peren.jpg)
Een tijdje geleden maakte ik met een restje rode wijn peertjes gestoofd in rode wijn, en natuurlijk had ik er veel te veel gemaakt!
Stap 2: taart!
Maar van bijna kan je nog wel iets lekkers toveren, zoals in dit geval een een lekkere taart. Mijn collega’s waren er alvast blij mee.
Fragipanetaart met peren
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg (rond, gekocht in de supermarkt)
- 140 gram bloem bij voorkeur half gewone bloem, half zelfrijzende
- 200 gram amandelpoeder
- 100 gram suiker
- 120 gram boter op kamertemperatuur
- 1 dl melk
- 2 ei(eren)
- 1 vanillestok
- 3 peren (overschot gestoofde peren, of verse die je geschild en ontpit hebt)
- amandelschilfers
Instructies
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een lage, ronde taartvorm.
- Meng de bloem en het amandelpoeder goed dooreen.
- Meng de melk met de eieren en de vanillezaadjes.
- Klop de suiker en de zachte boter tot een bleke, romige massa. Voeg vervolgens de helft van het bloem-/amandelmengsel toe.
- Voeg het melk/ei-mengsel toe en meng goed door elkaar. Voeg als laatste de tweede helft van het bloem-/amandelmengsel toe en meng tot een mooi, glad beslag.
- Giet het beslag over het bladerdeeg en leg de halve peren met de bolle kant naar boven in een cirkel bovenop het beslag. Besprenkel met de de amandelschilfers.
- Bak de taart gedurende +/-45 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
Geen commentaren